logo

Uutiset


8.10.2013

MM-RallyTeam päätti epäonnisen kautensa voittoon!


Vuoden 2013 viimeinen SM-ralli kaasuteltiin Tampereella Castrol-rallin merkeissä 27.-28.9. 


Kisassa oli yhteensä 9 erikoiskoetta, joista kaksi ensimmäistä ajettiin perjantai-iltana. Numerolla 36 kisaan starttasi Marko ja Joni, jotka hakivat jälleen voittoa kisasta. Hondan moottori oli taas iskussa, joten siltä osin kaikki oli kunnossa.


Kisa alkoikin parivaljakolta totuttuun tapaan, eli perjantain molemmille pätkille selvät pohjat ja näin ollen johtopaikka 8,1 sekunnin turvin ennen Esa Ruotsalaista oli hallussa.


- Ajo lähti hyvin käyntiin heti alusta ja kaksi kertaa ajettu legendaarinen Savon pätkä tuli molemmilla kerroilla hyvin ja puhtaasti. Ja tällä kertaa autostakaan ei kuulunut mitään ylimääräisiä ääniä, niin tästä on hyvä jatkaa lauantaina kisaa, jutteli tyytyväinen Marko.


Lauantaina vuorossa oli lisää vanhoja Suurajo-pätkiä, eli Siitama, Viitapohja ja Pengonpohja kahteen kertaan, sekä lisäksi Lielahdessa ajettiin yleisö-ek. Pätkät sujui pojilta ilman suurempia ongelmia ja tauolla kisan johto oli jo reilut 22 sekunttia, joten loppu pätkillä oli jo varaa vähä löysätä ja säästää autoa, toki tilanteitakin oli mahtunut reitille.


-Siitamassa käytiin ojanpohjalla hypyn jälkeen, mutta onneksi ei osuttu mihinkään ja auto nousi takaisin tielle, joten aikaa ei menetetty siinä tilanteessa paljoa. Pengonpohjassa meni yksi risteys leveäksi ja siinä meni vähä ylimääräistä aikaa, mutta muuten on tullu hyvin ja vauhdikkaasti, kertasi Marko tauolla.


Loppu pätkät Marko ja Joni tulivat maltilla, mutta vauhdikkaasti ja nyt kun Hondakin kesti koko rallin, niin tuloksena oli viimeinkin luokkavoitto 23 sekunnin turvin ennen Esa Ruotsalaista.


- Hieno kisa ja vihdoin ja viimein autokin kesti maaliin, niin tähän on hyvä päättää raskas kausi. Auto on nyt myynnissä ja kauppaa onkin jo väännetty siitä, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jutteli Marko kisan loputtua.


Kisan tulokset löytyy seuraavan linkin takaa: http://www.mut-palvelu.fi/2013/ralli/ralli_tamua/tuloseksm2.html


Ja koko SM-sarjan lopputilanne tuolta: http://www.tenab.net/rafu/sm.htm


In-car kuvaa tulossa myöhemmin


31.8.2013

Voitto taistelu päättyi jälleen keskeytykseen!


Turun SM-ralli alkoi Markolta ja Jonilta mallikkaasti perjantai-iltana ajetuilla kahdella pätkällä, sillä molemmista tuli pohja-aika ja näin ollen yötauolle parivaljakko pääsi 6,5 sekunnin karkumatkalla Esa Ruotsalaiseen nähden.


Perjantain pätkät olivat todella haastavat ja moni kilpakumppani kokikin ongelmia näillä pätkillä, mutta Marko ja Joni selvisivät ilman suurempia ongelmia ne läpi, toki pöly haittasi heitäkin, muttei onneksi liikaa.


Yön huoltoon kuitenkin tullessa auton moottorista alkoi kuulumaan epämääräistä ääntä ja huolto etsi vikaa kuumeisesti, sitä kummiskaan paikallistamatta. Vielä aamulla oli tarjolla lyhyt huolto, mutta siinäkään ei löydetty vikaa, niin Teamin oli pakko heittää pyyhe kehään tämän rallin osalta. 


- Vika on ilmeisesti männässä, joten sillä on aivan turha lähteä ajamaan enempää korjaamatta sitä, sillä se ei tulisi kestämään koko rallia, kertoi pettynyt Marko heti keskeytyksen jälkeen.


Videota tulossa kisasta piakkoin.

30.8.2013

Marko ja Joni voitto mielessä Turun SM-rallin reitille


Kouvolan SM-rallissa harmillisesti ulosajon seurauksena keskeyttämään joutunut Marko ja Joni ovat jälleen viivalla numerolla 17, kun SM-pisteitä on jaossa pitkästä aikaa Turun seudulla ajettavassa rallissa.


Erikoisen rallista tekee se, että kisa alkaa jo tänään perjantaina, jolloin ajetaan kaksi erikoiskoetta, joista ensimmäinen alkaa klo.21.30 ja toinen klo.22.34, eli lisävaloille on käyttöä. Kisa jatkuu lauantaina klo.10.53 jolloin ajetaan 5 erikoiskoetta.


- Reitti on tosi haastava ja varsinkin tämän illan kaksi pimeässä ajettavaa pätkää voi tuoda jo ratkaisuja kisaan. Haastavan siitä tekee se, että nuotit tehtiin valoisassa kelissä ja pätkät ajetaan pimeässä, eikä nuottia voi tarkistaa enää pimeällä, mutta tilanne on kaikille sama, joten koitetaan yrittää parhaamme, kertoi Marko nuotituksen jälkeen.


- Auto on jälleen hyvässä kunnossa ja Kouvolan reissun vuoksi auto sai uudet teipitkin kylkeen ja muutama muukin pikku päivitys tuli autoon, joten luotto siihen on taas hyvä.


14.7.2013

Kouvolan SM-ralli päättyi kaatoon!


Kauden viides SM-ralli Kouvolassa ei mennyt tälläkään kertaa aivan käsikirjoituksen mukaan Markon ja Jonin osalta, sillä tällä kertaa voitto taistelu loppui neljännellä pätkällä tapahtuneeseen kaatoon. 


Kolmen ajetun pätkän jälkeen pojat johtivat luokkaansa, mutta tarkoitus oli kasvattaa eroa kilpakumppaneihin, mutta se valitettavasti tyrehtyi erääseen tiukkaan oikeaan mutkaan!


Videota epäonnisesta rallista tulossa vasta viikon kuluttua.

11.7.2013

MM-Rally Team valmiina Kouvolan SM-ralliin!


Vaikka Markon ja Jonin kausi on ollut vaikea lukuisten keskeytesten myötä SM-sarjassa, niin silti he lähtevät ajamaan kauden viidenteen SM-osakilpailuun Kouvolaan tulevana lauantaina, jossa tavoitteena on oman luokan voitto ja nopeimman kaksiveto-kuskin titteli! 


Vaikka pojilla ei ole kuin yhdestä kisasta pisteitä tällä kaudella, niin vauhti on ollut erittäin hyvää silti joka rallissa, mutta valitettavasti tekniikka on pettänyt Markon ja Jonin rallin kolme kertaa ennen maalia.


Edellisessä kisassa kokeilussa ollut muutettu lähtöjärjestys on jälleen Kouvolassakin käytössä, eli kaksivetoiset SM2 ja SM3-luokan kilpailijat lähtevät reitille ennen nelivetoisia, joten MM-Rallyteamin Honda on numerolla 4 matkassa lauantaina.


Realiaikaista tulosta voi seurata Tenabin online palvelusta kisapäivänä.


Tässä linkki siihen: http://www.tenab.net/online.htm


30.6.2013

Marko yleiskilpailun voittoon Jalasjärvellä!


Marko ajoi uransa kolmanteen yleiskilpailun voittoon tänään ajetussa Jalasjärven sprintissä. Kaksi edellistä voittoa on tullut rallin puolelta, mutta tämän päivän voitto tuli sprintin erikoismiehiä ja autoja vastaan, joten se jos jokin maistui erittäin hyvältä kuljettajalle.


- Autoon tuli Pohjanmaa-rallissa temppuilleen lukon tilalle uusi, eri merkkinen lukko ja se tuntui edellispäivänä ajetussa testissä erittäin hyvältä, joten tämän päivän kisaan oli hyvä fiilis lähteä taistelemaan yleiskisan voitosta, kertoi tyytyväinen Marko kisan jälkeen.


Kisassa ei tänä vuonna ollut mukana yhtään nelivetoista autoa yleisessä luokassa, joten se nosti entisestään motivaatiota monelle kaksivetokuskille ja näin ollen voitosta käytiinkin erittäin tasainen taisteluneljän kuljettajan kesken. Männyn voittaessa kisan toiseksi tuli viime vuoden sprintin Suomen mestari Jukka Vähämäki, joka jäi Markolle 0,48 sek. Kolmas oli Marko Männikkö, joka jäi voitosta 0,67 sek. ja neljäs oli Tarmo Ollila 0,69 sekunttia voitto aikaa hitaampana.


Seuraavaksi MM-Rallyteam ajaa Kouvolan SM-rallissa Heinäkuun puolessa välissä.


20.6.2013

Marko ja Joni jäivät jälleen ilman pisteitä!


Laihian ympäristössä ajettiin Lauantaina Pohjanmaa-ralli, joka oli kauden neljäs SM-osakilpailu. Kovin odotuksin kisan kuudelle erikoiskokeelle lähteneet Marko ja Joni joutuivat jälleen pettymään, kun tällä kertaa Hondasta petti vetonivel kisan viimeisellä pätkällä.


Kisa lähti poikien osalta mallikkaasti käyntiin, sillä ekalle pätkälle tuli lähes 14 sekunnin pohjat. Kakkoselta tuli toiseksi nopein aika, ainoastaan 0,1 sekunttia pohjista, joten ensimmäisessä huollossa oli tyytyväinen kuljettaja kaksikko.


- Ensimmäisellä pätkällä oli tarkoitus vähä hyökätä ja se onnistui hyvin! Toinen otettiin tarkoituksella varman päälle, kertoi Marko huollossa.


Kolmonen ei sitten sujunutkaan enää yhtä hyvin, sillä yhtäkkiä pätkän loppuosalla lukko alkoi luistamaan vasemmalle kääntyvässä mutkassa, mikä aiheutti pyörähdyksen. Hetken rauhallisen ajon jälkeen lukko alkoi taas pitämään ja pojat pääsivät pätkän maaliin, jääden pohjista 14,6 sekunttia. Marko epäili pätkän maalissa, että lukko kuumeni niin paljon ja lopetti näin ollen pitonsa hetkeksi. Nelosella auto toimi taas normaalisti ja siellä Marko ja Joni ajoivat toisen pohja-aikansa 1,5 sekunnin erolla Jussi Vainionpäähän.


Ennen kahta viimeistä pätkää, Marko ja Joni olivat luokan kärjessä 1,9 sekunntia ennen Henri Kolsia.


Vitosella ongelmat taas jatkuivat, sillä nyt meni takarengas tyhjäksi, vaikka mitään erityistä osumaa ei tullut mihinkään. Siellä pojat jäivät 13,9 sekunttia pohjista, mikä tiesi sitä, että sijoitus tippui luokan neljänneksi 9,9 sekunttia kärjestä.


Päivän viimeiselle pätkälle lähdettäessä, Marko päätti yrittää ajaa reilut pohjat ja sitä kautta luokkavoittoon, mutta n.5 km ennen maalia vetonivel petti ja matka jäi siihen. Pettymys oli kova tietenkin, vaikka kisa oli ollutkin vaikea lähes koko ajan.


Videota kisasta tulee lähiaikoina media-osastolle!

25.5.2013

Marko ja Joni luokkavoittoon!


Tänään ajetussa Ovisepät-rallissa Marko ja Joni olivat päivän nopein pari kaksivetoisten luokassa. Neljän pätkän rallissa pojat ajoivat joka pätkälle pohja-ajan, joten maalissa luokan kakkoseen Jaro Kinnuseen tuli eroa 29,4 sek. 


- Ajo sujui tosi hyvin tänään ja oli mukava nähdä että vauhti riittää kärkeen, vaikkei ihan kaikkia laitettu peliin. Alussa autostakin oli vähän puhti pois ja kolmosella auto ei vetänyt kuin isoilla kierroksilla, mutta ennen viimeistä pätkää olleella siirtymällä saatiin vika paikallistettua ja jotenkin korjattua se, niin sitten auto kulki tosi hyvin viimeisen pätkän, jonne tulikin reilun 12 sekunnin luokka pohjat, kertoi tyytyväinen kuljettaja maalissa.


Seuraavaksi Marko ja Joni ajavat 15.6 Pohjanmaa-rallissa, joka on kauden neljäs ja kesän ensimmäinen SM-osakilpailu.

23.5.2013

Marko luokan 7:s ja 4:s kotikilpailussa


Marko ajoi menneenä viikonloppuna kaksi Future-cupin osakilpailua Kauhajoen Aronkylässä, saavuttaen lauantaina luokan 7:nen sijan ja sunnuntaina sijoitus parani oman luokan neljänneksi. Molempina päivinä luokan voittoon ajoi viime vuoden sarjan mestari Kimmo Viero Toyota Starletilla, jolle Marko havisi lauantaina 5,05 sekunttia, mutta sunnuntaina eroksi ei tullut kuin 2,73 sekunttia Vieron hyväksi. Aika oli hyvä, koska autossa Marko antoi aika paljon tasoitusta sarjan vakio kiertäjiin nähden.


Tästä on hyvä jatkaa lauantaina ajettavaan Ovisepät-ralliin, joka toimii loistavasti testikisana ennen kuin SM-sarja jatkuu.


17.5.2013

Marko ajaa kotikisassa Kauhajoella!


Marko ajaa tulevana viikonloppuna Kauhajoen Aronkylässä ajettavassa Rallisprintin FUTURE-CUP-sarjan osakilpailussa. Sarjahan ajetaan täysin asfaltilla ja mukana on n.125 kuljettajaa. Sekä lauantaina että sunnuntaina ajetaan erilliset kilpailut. 


Marko ei ole osallistunut sarjaan, eikä tarkoitus ole ajaa muita sarjan osakilpailujakaan, mutta kun kerran kyseessä on kotikisa, niin mukana ollaan. Tasoitusta Marko antaa autossa aika tavalla luokan kärkikuskeihin verrattuna, sillä autossa on sora-alusta kiinni ja renkaatkin on jo parhaimmat päivänsä nähnyt.


- Viikon päästä lauantaina on tarkoitus mennä Joutsaan ajamaan Ovisepät-ralli, niin tämä kisa menee ihan yleisön viihdyttämiseksi. Autossakin olisi paljon muutettavaa, jotta siitä saisi kilpailukykyisen asfaltti-sprinttiin, niin tästä ei oteta turhia paineita! Näillä mennään ja pidetään hauskaa tutuissa maisemissa, sanoo Marko ennen viikonloppua.


Talven kisojen jälkeen on ollut taas hetki aikaa laittaa kalustoa kuntoon, niinpä Hondan täyshuollon lisäksi huoltoauto ja traileri on laitettu edustus kuntoon kesän kynnyksellä. Siitä kuvia media-osastolla. 


12.5.2013

 


Marko ja Joni ajavat Joutsassa!
Marko ja Joni osallistuvat 25.5 ajettavaan Ovisepät-ralliin, joka kurvaillaan Joutsan seudun vauhdikkailla teillä.

Kyseessä Juniorien ja Naisten SM-osakilpailu, mutta silti siellä on luokat myös niille jotka haluavat nuotittaa pätkät ennen rallin alkua, joka tapahtuu lauantai aamuna ennen kilpailun alkua. Kisassa ajetaan 4 erikoiskoetta joista kertyy n.50km eekoota.

 

26.3.2013

MM-RallyTeam mukana Rally Spirit-tapahtumassa!


Vain viikko SM-sarjan kolmannesta osakilpailusta kurvailtiin Jurvan Tainuskylässä Rally Spirit-Tainuskylä nimeä kantava hieno yleisötapahtuma, jonka järjesti Jurvalainen F-cupia ajava Dragon Racing Team.


Päivän aikana yleisöllä oli mahdollisuus päästä ralliauton kyytiin pientä korvausta vastaan. Paikalle oli saatu yhteensä kahdeksan autoa, jotka saivatkin olla tiiviisti reitillä, että kaikki halukkaat saatiin ajatettua, sen verran paljon väkeä oli paikalle saapunut. Ilmakin suosi tapahtumaa täydellisesti, joten päivä oli varsin onnistunut.


Marko oli saanut jälleen Hondan kuntoon epäonnisen Joensuun SM-rallin jälkeen, jossa lopulliseksi keskeytys syyksi ilmeni kytkin-akselin katkeaminen. Onneksi laatikon tekijältä löytyi sellainen hyllystä, niin osa oli jo alkuviikosta Markolla ja näin ollen hän pystyi osallistumaan Rally Spirit-tapahtumaan, jossa hän ajoikin yhteensä 13 kertaa reitin läpi.


 


Media osastolle lisätty kuvia ja in-car video Tainuskylästä. 


9.3.2013

Tekniikka petti jälleen MM-RallyTeamin matkan!


Kytkimen rikkoutuminen katkaisi Markon ja Jonin matkan SM-Itärallissa Joensuussa tänään kuudennelle eekoolle!


Viiden ajetun pätkän jälkeen luokan kärjessä ajanut kaksikko oli luonnollisestikkin pettynyt, koska tämä keskeytys oli paha takaisku mestaruus taistoa ajatellen, koska sarjan kaksi edellistäkin osakilpailua voittanut Jussi Vainionpää voitti jälleen SM2-luokan ja johtaa näin ollen sarjaa täysillä pisteillä.


Nyt on aika hengähtää, koska seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuussa Pohjanmaa-rallin merkeissä.


Valitettavasti in-car kameran asetuksissa oli joku häikkä, eikä näin ollen Joensuusta saatu videota auton sisältä!

8.3.2013

Vauhdikas SM-Itäralli voi alkaa!


Tänään perjantaina oli nuotitus kauden kolmanteen sekä talven viimeiseen SM-ralliin!


Marko kertoi reitin olevan todella vauhdikas, ainut huoli oli vain, että mitenkä tiet ja renkaat kestää, koska soraa oli jo nuotitus vaiheessa näkyvissä paikka paikoin. Se saattaa olla ongelma varsinkin kahdella pätkällä, jotka ajetaan kahteen kertaan, mutta toki se on kaikille sama.


Viime kisan keskeytys on unohdettu ja nyt on autoon laitettu jälleen uudet vetoakselit ja muutenkin tehty normaalit huolto hommat. Nyt olisi Suomenmestaruus taiston kannalta erittäin tärkeä saada taydet pisteet, joten sitä Marko ja Joni lähtee tavoittelemaan.


Kisa alkaa aamulla klo.10 ja maalissa ensimmäisen kilpailijan odotetaan olevan n.klo.18.50. Rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan ek:ta.


Kisan online-tuloksia voi seurata seuraavasta linkistä:


http://www.tenab.net/online2.htm


7.3.2013

GPS-paikannin seuraa Markon ja Jonin matkaa!


Mikkelin SM-rallissa kokeilussa ollut GPS-paikannin systeemi on nyt asennettuna Markon Hondaan ja siitä voi seurata poikien liikkumista Lauantaina ajettavassa SM-Itärallissa. Kartalla näkyy numeroituna kuljettajat, Markon ja Jonin numero on 24. Muut kilpailijat ovat Juha Salo (1), Ari Vihavainen (2), Jari Ketomaa (5), Jussi Vainionpää (23), Joonas Lindroos (27), Jaro Kinnunen (28) ja Kalle Pinomäki (30).


Tässä suora linkki seurantaan, jonka voi kopioida osoitekenttään sekä vähän ohjeita sen käyttöön:


http://v2.kiho.fi/mapinterface/imap.php?flc=2007287&cs=KIHO-1ea5e62614b3c34c951ad4efcbe3f36df42e770a&lang=fi&ml=50


Kartan yläreunassa on kartan zoomausnapit - + sekä mahdollisuus sateliittikuvaan (bird`s eye), joittenkin kaupunkien alueella sen kuva onkin oikein tarkka. Valitse laitteet kohdassa voit valita seurattavat ajoneuvot, play napista lukkiutuu näkymä täysin samoin ajoneuvon päivitys.
Silmänkuvan klikkaaminen oranssiksi lukitsee autozoomin, eli voit lukituksen jälkeen asetella kartan haluamaasi kohtaan ja zoomata näkymän mieleiseksi, tällöin on mahdollista että ajoneuvoja \"ajaa\" ulos kartalta.

Karttaan piirtyvä viiva oikoo erikoiskokeella vielä vaikka tallennammekin tietokantaan todellisen reitin, tämä kauneusvirhe korjataan muiden muutosten mukana jatkossa.


23.2.2013
Vetoakselin katkeaminen päätti Markon ja Jonin rallin!

Kolmen pätkän jälkeen luokkansa kärkeen siirtyneen parivaljakon matka katkesi tylysti Ek 4:sen lähtökuoppiin, kun Hondan vetoakseli katkesi. Ralli oli näin sitten ohi poikien osalta!

- Aamun ensimmäinen ja kisan kolmas pätkä meni loistavasti, vaikka siellä tulikin pieni ajovirhe lopussa, joka söi aikaa vähäsen, mutta silti pätkälle tuli selvät pohjat omaan luokkaan joka nosti meidät luokan kärkeen 10 sekunnin turvin, kertasi Marko kisan jälkeen.

- Ek 4:lla ei keriitty kuin nostaa kytkin, niin homma oli sitten siinä! Vetari katkesi vaikka sillä ei oltu ajettu kuin n.135km eekoota!

- Joensuun kisaan tulee taas uudet vetarit, niin koitetaan siellä uudestaan, nyt kun auto sekä renkaat toimii muuten mainiosti!

Kisa sai vähän erikoisen lopun viimeisellä pätkällä, kun juuri ennen kaksivetoisia autoja reitille lähtenyt Juha Sipilä kärsi vaihdelaatikkorikon Mitsubishillään jumittaen koko auton kapealle tieosuudelle, niin että takana tulevat kilpakumppanit jäivät mottiin hänen taakseen, menettäen monta minuuttia ylimääräistä aikaa.
Eli loppujen lopuksi Marko ja Jonikin olisivat jääneet sinne jumiin, mikäli olisivat päässeet sinne asti.

Luokkavoittoon ajoi Tunturin tapaan Jussi Vainionpää, johtaen sarjaa täysillä pisteillä!

In-car videot lisätty media-osastolle.

Seuraava kisa on siis Joensuussa 9.3.

23.2.2013
Marko ja Joni luokan kakkosina kahden pätkän jälkeen!

Perjantai iltana SM-Vaakuna rallissa ajettiin kaksi pätkää ja niillä pätkillä Marko ja Joni pitivät toiseksi nopeinta vauhtia!
Johdossa yön tauolle tuli Veli-Pekka Karttunen jolle pojat jäivät 6,6 sekunttia perjantain lenkillä.
Marko on kuitenkin luottavainen, että tämän päivän pätkillä ero pystytään ajamaan kiinni ja taistelemaan tosissaan luokkavoitosta.
Ralli jatkuu tänään lauantaina klo.11.25 alkavalla pätkällä.
Kilomatrejä on vielä jäljellä lähes 90km, joten kaikki on mahdollista.
Rallista on tarjolla myös ralliradio, osoitteessa ralliradio.fi, josta voi kuunnella livenä päivän tapahtumia.
21.2.2013
MM-Rally Team hyvillä mielin kohti Mikkeliä!

Tulevana viikonloppuna ajetaan kauden toinen SM-ralli Mikkelin hienoilla ralliteillä ja hieman penkin alle menneen Tunturi-rallin jälkeen Marko ja Joni ovat jälleen täynnä virtaa!
Nyt auto on käyty jälleen läpi ja ajettu vähäsen testiäkin, joten kaikki pitäisi olla kunnossa, kun ralli alkaa perjantai iltana kahdella Ek:lla jatkuen lauantaina vielä neljällä pätkällä!

Numerolla 22 starttaavat Marko ja Joni lähtevät ajamaan voitosta, mutta kovan vastuksen antaa varmasti Tunturin luokkavoittaja Jussi Vainionpää yhdessä Mika Juntusen kanssa!

Kisan tuloksia voi seurata realiaikaisesti netistä sivulla rallism.fi tai tenabin online-palvelusta.
31.1.2013
Marko ja Joni luokan kakkosiksi!

Markon ja Jonin kisa ei sujunut aivan niin kuin olivat suunnitelleet, mutta luokan toinen sija oli silti hyvä kaikki vaikeudet huomioiden!
Kahden pätkän jälkeen pojat johtivat luokkaa reilulla 30 sekunnilla, mutta ek 3:lla alkoivat vaikeudet.
Ensin tuli joku häiriö moottorin sähköpuolelle ja auto alkoi käymään kolmella pytyllä, kunnes pojat meinasivat päästää takana tulevan kilpakumppanin edelle auto alkoikin toimia yht´äkkiä kunnolla.
Päivän päätteeksi Marko ja Joni johtivat luokkaa kuitenkin vielä 6 sekunnilla.
Lauantain erikoiskokeilla tuli sitten vielä lisää murheita vaihteensiirtovaijerien kanssa, jonka seurauksena kaikki vaihteet eivät olleet käytössä. Vikaa ei pystytty korjaamaan huollossa, joten sen jälkeen alettiin vain varmistelemaan maaliin pääsyä.
Osin muidenkin epäonnen myötä Marko ja Joni tulivat lopulta kakkosiksi luokassaan, joka toi hyvät pisteet SM-sarjaa ajatellen.
Luokan voittoon ajoi Jussi Vainionpää Hondalla, joka onkin ennakko veikkauksissa poikien kovin kilpakumppani Suomen mestaruus taistossa.
Seuraava ralli on kolmen viikon päästä Mikkelissä.

Media-osastolle lisätty in-car videoita Tunturista.

24.1.2013
MM-Rally Team valmiina Tunturi-ralliin!

Marko ja Joni sekä koko Team ovat valmistelut tehnyt, joten kisa voi alkaa.
Maanantaina alkoi nuotitus joka loppui tänään ja sen päälle sai vielä ajaa testi-ek:n niin monta kertaa kuin halusi!
Marko ja Joni ajoivat sen kolme kertaa todeten että kaikki on huomista varten kunnossa.
Kisa alkaa huomenna Perjantaina klo. 12 Lordi-aukiolta. Päivä sisältää 5 ek:ta joista kilometrejä kertyy yhteensä 99,47km.
Kisa jatkuu Lauantaina, jolloin ajetaan myös 5 ek:ta ja yhteensä 143,85km jonka jälkeen voittaja on selvillä!

23.1.2013
Kaikki valmiina!!


18.1.2013
MM-Rally Team valmistautunut hyvin viikon päästä ajettavaan Arctic Lapland Rallyyn, tunnetummin Tunturi ralliin!
Auto on huollettu ja pieniä parannuksiakin on tehty, joten voitto SM2 luokassa on tavoitteena perjantaina alkavassa kilpailussa!

Testit on ajettu viime viikonloppuna ja auto todettu hyväksi joten kaikki on valmista SM-sarjan vaativimpaan ja pisimpään kilpailuun. In-car videoo testeistä tulee alkuviikosta.